Remedii naturiste care combat constipaţiile

Posted on 3 ianuarie 2009. Filed under: Boli ale aparatului digestiv | Etichete: |

Autor: prof.univ.dr. Constantin MILICĂ

Traversăm perioada lungă a iernii, când, din cauza unei alimentaţii necorespunzătoare şi a unui regim de viaţă desfăşurat într-un ritm mai lent, foarte multe persoane acuză unele dereglări digestive, cu simptome caracteristice de constipaţie acută sau cronică.

Constipaţiile sunt stări patologice gastrointestinale, cu suferinţe funcţionale, care constau în incapacitatea tranzitării şi evacuării, suficiente şi la timp, a resturilor alimentare neabsorbite în intestinul subţire şi reţinute în colon şi rect. Scaunele apar la intervale mari de timp (peste 48-72 ore), mai puţin de 3 ori pe săptămână, cu o cantitate redusă şi de o consistenţă mult mărită. Adesea provoacă ulceraţii şi ocluzii intestinale, hemoroizi, fisuri anale, hemoragii (melene) sau diverse complicaţii interne cauzate de bacterii şi toxine care nu pot fi eliminate la timp. Principalii factori care provoacă starea de constipaţie sunt:

– alimentaţie cu exces de carne, făinoase fine şi dulciuri, dar săracă în fibre alimentare, cereale, legume, fructe şi lichide;

– dificultăţi la mestecarea şi înghiţirea mâncării;

– cură de slăbire exagerată Citeste tot articolul

Make a Comment

Lasă un comentariu

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...