Scleroza multipla in placi

Posted on 6 martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , , , |

Numita si leuconevraxita, este o afectiune foarte grava a sistemului nervos central care survine, in special, la varste tinere, intre 18-30 de ani, provocand un handicap motor greu de suportat.

Boala consta din aparitia unor multiple leziuni, cu distrugerea invelisului alb ce acopera creierul, maduva spinarii si fibrele nervoase. 

La inceput, aceste leziuni sunt de marimea unei gamalii de ac, dar, prin extindere, afecteaza suprafete in continua crestere.

Leziunile pot fi provocate pe cale mecanica, printr-un traumatism local, in urma unei infectari virotice eruptive (pojar, varicela, scarlatina, intoxicatii ale sangelui) sau dupa un regim alimentar necorespunzator, care a intoxicat organismul si l-a lipsit de elementele nutritive vitale. Uneori, boala se transmite ereditar, de la parinti cu carente mari in elemente vitale, fapt confirmat statistic. Ca factori favorizanti in declansarea bolii sunt considerate avorturile si intoxicatiile de sarcina.

In Romania, boala este destul de rara, aproximativ 40-50 de cazuri la 100.000 de locuitori, mult mai redusa decat in tarile din Europa Occidentala. S-a constatat insa o frecventa mai mare in judetele din jumatatea nordica a Moldovei si din nord-vestul Transilvaniei, ceea ce este greu de explicat.

In general, femeile sunt de 2-3 ori mai afectate decat barbatii din cauza unui sistem imunitar mai slab fata de antigenii cerebrali. Datele statistice arata o frecventa mai mare la lucratorii cu metale grele si solventi organici si cei din industria hartiei, pielariei si a vopselelor.

Dupa contractarea bolii vor exista perioade de ameliorare in alternanta cu perioade de agravare, cu evolutii lente spre instalarea unor infirmitati greu recuperabile. Suferintele se agraveaza in urma crizelor care accentueaza reactiile nervoase negative. Factorii agravanti, de care bolnavul trebuie sa se fereasca sunt: frigul, umezeala, oboseala fizica si nervoasa, conflictele din familie si din societate, bolile febrile si alcoolul in exces.

Simptomele tipice de manifestare sunt: tulburari de echilibru si de coordonare a miscarilor, dereglari de vorbire (balbaiala) si de vedere, crize cu dureri violente, paralizii, amorteli si tremuraturi ale membrelor si ale capului, oboseala fizica si intelectuala, ameteli, vertij, cefalee, incontinenta urinara si tulburari psihice cu apatie generala.

Boala este insotita adesea de starea de „impietrire a sufletului”, cauzata de pierderea oricarei urme de speranta si a unor conflicte interne, intre ambitiile bolnavului si posibilitatile de realizare in viata cotidiana.

Vindecarea pe cale naturista

Tratamentele au menirea sa mareasca intervalele dintre crize si sa reduca gradul continuare …

Reclame

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: