Sunătoarea, cel mai eficient antidepresiv

Posted on 7 Mai 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , , |

Articol publicat in ziarul Lumina din 18.06.2007.

Considerată ca o boală de vârf, în mare extindere la acest început al mileniului trei, depresia este o stare patologică gravă, care se manifestă prin deprimare accentuată, tristeţe, descurajare profundă şi pesimism cronic, toate asociate cu nelinişte şi scăderea tonusului general de rezistenţă a organismului * Depresia este cea mai răspândită boală psihică pe plan mondial, ocupând locul al doilea în ierarhia tuturor afecţiunilor maladive, după hipertensiunea arterială *

Experienţe îndelungate au depistat numeroase preparate antidepresive naturale, între care cea mai mare eficienţă a dovedit-o sunătoarea sau pojarniţa.
Depresia seamănă mult cu o stare de dispoziţie proastă şi de nefericire, foarte des întâlnită şi la oamenii sănătoşi, într-un anumit moment al vieţii. În cazul depresiei, simptomele se pot agrava în timp şi pot dura luni şi ani de zile. Pacientul se gândeşte numai la nenorociri, la catastrofe, la pierderea unei persoane iubite, pierderea locului de muncă şi a relaţiei cu o anumită persoană apropiată. Treptat, bolnavul se simte tot mai singur, plictisit, neajutorat, îndurerat, foarte trist şi copleşit de problemele cu care se confruntă.

Depresia este cea mai răspândită boală psihică pe plan mondial, ocupând locul al doilea în ierarhia tuturor afecţiunilor maladive, după hipertensiunea arterială. Statisticile globale arată că una din patru femei suferă de depresie, în timp ce la bărbaţi numai unul din zece. Numărul femeilor care suferă de depresie este mai mare de 2,5 ori din cauza diversităţii activităţilor, a nesiguranţei muncii, a responsabilităţii întreţinerii familiilor şi a creşterii copiilor.

Cauzele declanşării depresiei

Există o multitudine de factori externi şi interni care pot grăbi instalarea stărilor depresive, acute sau cronice. În funcţie de factorii declanşatori, stările depresive se împart în 4 categorii distincte:

– depresii reactive cauzate de evenimentele negative din viaţa pacientului;

– depresii biologice, uneori moştenite;

– depresii psihiatrice, rezultate prin pierderea contactului cu realitatea;

– depresii hibernale, apărute în timpul iernii, când lumina naturală a zilei este redusă în intensitate şi înlocuită cu o lumină artificială slabă.

Între factorii externi, efecte importante au stresul cotidian, suprasolicitările fizice şi intelectuale. Aici pot fi enumerate problemele financiare majore, grijile pentru traiul zilnic, frica de şomaj sau continuare …

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: