Ceaiuri utile in caz de tromboflebita (Raspuns la scrisorile cititorilor)

Posted on 21 martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , |

Articol publicat in ziarul Evenimentul din 21.06.2003.

Dna Elena Banea, din Botosani, ne scrie ca, de mai multi ani, sufera de tromboflebita si ne intreaba ce fel de ceaiuri ar putea sa bea pentru ca macar sa-si amelioreze boala.

Dna Banea, tromboflebita sau boala tromboembolica este un proces mixt de inflamatie a peretelui venos si de coagulare intravasculara. Procesul incepe, de obicei, in venele talpii piciorului si se intinde la venele principale ale gambei.

In primul rind este recomandat un regim alimentar bogat in ceapa, care impiedica tromboza – formarea de cheaguri de singe in vase. Pentru retete de ceaiuri care v-ar putea ajuta sa ameliorati boala, in unele cazuri mai usoare existind chiar sperante de vindecare, ne-am adresat dlui prof. univ. dr. Constantin Milica, specialist in fitoterapie, coordonatorul Centrului Aroma, din cadrul Universitatii Agronomice Iasi:

• scoarta de castan salbatic, coaja de salcie, coada soricelului si troscot, cite 15 g din fiecare;

• flori de castan, flori de arnica, fructe de scorus de munte, flori de paducel si fructe de maces, cite 15 g din fiecare;

• scoarta de castan salbatic, flori de castan salbatic, flori de musetel, flori de arnica, frunze de nalba mare si radacina de tataneasa, cite 10 g din fiecare. Se prepara infuzii sau decocturi din 3 lingurite amestec la 0,5 l apa si se beau cite 3 cesti pe zi.

Reclame

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: