Tabagismul

Posted on 12 martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , , , |

Detalii despre tabagism

Tratamentele fitoterapeutice

Sunt destul de complexe vizand atat procedeele de consum intern cat si   cele externe.

In uz intern se recomanda folosirea produselor care modifica gustul nicotinei sau actioneaza impotriva tulburarilor provocate de lipsa acestui drog:

v      Infuzie de pedicuta, numita si bradisor, preparata din 5 g pulbere uscata si macinata la 200 ml apa clocotita: se infuzeaza 5 minute, se strecoara si se bea dimineata, pe stomacul gol, cu o ora inainte de micul dejun, intr-o cura de durata pana la abandonarea fumatului, provocand o senzatie de voma la aprinderea tigarii.

v      Infuzie de cimbrisor (4 linguri la 1 litru apa clocotita; se infuzeaza 3 minute, se strecoara si se bea intreaga cantitate fractionata in doze de 50 ml la intervale de 15-20 minute. La aprinderea tigarii apare senzatia de voma care dispare imediat dupa inlaturarea fumului.

v      Decoct din rizomi de obligeana, din care se bea cate o lingura, inainte si dupa mesele din cursul zilei.

v      Sirop de creson, din care se ia cate o lingurita de 8-10 ori pe zi, la intervale de doua ore.

v      Mestecarea unei lingurite de rizomi sau frunze uscate de obligeana, care se tine in gura timp de 5-10 minute, de 3-4 ori pe zi, avand un gust amar si aromat, cu efect de diminuare a poftei de fumat si de respingere a fumului.

Un procedeu stravechi de denicotinizare, absolut inofensiv, preluat din medicina Ayurveda din India, consta din utilizarea unui extract alcoolic cu plante verzi de ovaz, luand cate un paharel (80-100 ml) de 3 ori pe zi, cu efect imediat de dezintoxicare si inhibare a apetitului pentru fumat.

Alte tratamente recomanda ceaiuri cu alga bruna sau catusnica, decoct din frunze de nuc sau hrean (doua cani pe zi), macerat din usturoi (o cana dimineata), leurda, frunze de patrunjel, ulei de menta sau de ricin.

O firma farmaceutica din Suedia a elaborat un vaccin destinat suprimarii dependentei de nicotina, prin blocarea accesului spre creier a nicotinei si diminuarea stimulului care induce placerea de a fuma.

Reteta autorului: pedicuta, obligeana, cimbrisor, cimbru, dovleac, hrean, usturoi, menta, nuc, pelin.

In uz extern se pot aplica pe abdomen cataplasme cu frunze fierte de pelin.

Regimul alimentar – continuare …

Reclame

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: