Tratamentul naturist al cancerului

Posted on 10 martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , |

Cancerul ramane un flagel deosebit de greu de invins intrucat continua sa secere, anual, mii de vieti omenesti, ocupand locul al doilea in provocarea mortalitatii umane, dupa bolile cardiovasculare.

Boala a fost cunoscuta inca din Antichitate cand a primit denumirea de la cuvantul latin „cancer = rac”.  Se poate considera ca in secolul al XX-lea a devenit flagelul necrutator al civilizatiei care a inspaimantat omenirea numai la auzul existentei sale. In ultimele decenii, boala a inregistrat o frecventa in crestere rapida.

Prin frecventa si gravitate, boala canceroasa a devenit o problema prioritara a sanatatii in intreaga lume.

Frecventa bolii este mai mare in tarile mai dezvoltate intrucat parghiile civilizatiei moderne, respectiv industrializarea, agricultura chimizata si densitatea mijloacelor de transport, au poluat mediul natural cu compusi chimici cancerigeni, regasiti in apa, aer, sol si vegetatie.

Factorii favorizanti ai bolii sunt de o mare diversitate:

– factori fizici (radiatiile ionizante cu mare intensitate si durata, radiatiile ultraviolete, abuzul de examinari radiologice). Unele cancere sunt cauzate de mutatii genetice, generate de explozii nucleare precum si de iradiatii de tip gamma (Hiroshima, Nagasaki, Cernobal, Nevada );   

– factori chimici (dioxina, insecticide fungicide, erbicide, nitriti si nitrati din ingrasamintele azotate, coloranti sintetici, derivati ai petrolului, nicotina, asbest, gaze toxice si fum);

– dezechilibre hormonale;

– stres cronic provocat de neurotransmitatori;

– factori virotici care declanseaza infectii si leziuni neoplazice in diferite organe (col uterin, san, colon, ficat, laringe, cai respiratorii etc).

Exista si factori favorizanti comportamentali (fumat, consumul de bauturi alcoolice tari, alimentatie dezechilibrata cu carente vitaminice, exces de cafea si condimente puternice precum si folosirea abuziva a medicamentelor de sinteza).

Toti acesti factori actioneaza, preferential, la organisme slabite, cu carente de autoaparare si cu deficiente imunitare in echipamentul enzimatic, antitoxic si antiinfectios. Treptat este diminuata capacitatea de aparare a organismului si se provoaca unele modificari la nivelul celulelor si al tesuturilor, cel mai adesea cu formarea unor tumori de marimi diferite, de la noduli abia perceptibili pana la dimensiuni care alarmeaza.

La inceput, aceste tumori pot fi continuare …

Reclame

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: