Tratamentele in cancerul de col uterin

Posted on 10 martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , , |

Detalii despre cancerul de col uterin

Tratamentul cel mai frecvent aplicat in cancerul de col uterin consta din interventia chirurgicala, cu toate consecintele posibile. In ultimul timp s-a elaborat un vaccin care ar putea asigura o protectie de lunga durata, fara a permite evolutia spre simptome precanceroase.Tumora necanceroasa din colul uterin, netratata la timp, poate avea o evolutie de malignizare in urma inmultirii anarhice a celulelor care invadeaza alte tesuturi. Prin acest proces de metastazare, nodulul neoplazic trece, mai intai, in tesuturile din imediata vecinatate (faza locala) apoi in ganglionii limfatici (faza de extensie regionala) pentru ca, in final, sa produca tumori maligne la organe indepartate (metastaza generalizata), cu localizare frecventa la plamani, ficat, creier si oase.

Tratamentele fitoterapeutice

Au rolul de a prelungi viata bolnavei prin revigorarea sistemului imunitar, stimularea reactiilor de lupta cu boala si actiunea citostatica a unor principii active din plante. Aceste tratamente pot fi asemuite cu o operatie fara bisturiu; chiar daca provoaca unele tulburari intermediare, preparatele cu plante elimina sectionarea unor vase sanguine precum si pericolul septicemiei si a ocluziei intestinale.

Prin cure alternative cu diferite retete se realizeaza ameliorarea bolii, stoparea tendintei de evolutie, chiar in fazele avansate ale bolii, daca se respecta strict si regimul naturist de alimentatie.

Pentru uz intern, cele mai frecvente retete naturiste contin:

v      Infuzie din coada soricelului (2 linguri flori proaspete si maruntite la 500 ml apa clocotita; se infuzeaza acoperit 20 minute, se strecoara si se bea intreaga cantitate de ceai caldut, fractionata in 4-5 reprize pe zi.

v      Infuzie din 1 lingurita pulbere de coada-calului, uscata si macinata la 200 ml apa fiarta; se lasa sa infuzeze 20 minute, se strecoara si se beau 2 cani pe zi, una dimineata si una seara.

v      Infuzie din 2 lingurite muguri de plop-negru la 200 ml apa clocotita; se infuzeaza acoperit 15 minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi, avand o secretie rezinoasa cu proprietati similare cu propolisul de albine.

v      Decoct din 1 lingurita radacini de tataneasa la 250 ml apa rece; se fierbe 20-30 minute, se infuzeaza 15 minute, se strecoara si se beau 4 cani pe zi, avand actiune antimitotica de oprire a cresterii tumorilor datorita continutului ridicat in alantoina.

v      Infuzie din amestec, in parti egale, cu galbenele, napraznic, tataneasa si continuare …

Reclame

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: