Diabetul zaharat

Posted on 10 Martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , , , |

Detalii despre diabetul zaharat

Tratamentul fitoperapeutic

Diabetul poate fi ameliorat sau vindecat cu ajutorul unor plante care contin principii active hipoglicemiante. Ceaiurile se beau neindulcite cu zahar, de regula inainte de mesele principale, in cure de lunga durata, 4-6 luni.

Plantele pot fi folosite separat sau in amestecuri. Cea mai eficienta planta folosita intern este afinul (Vaccinium myrtillus) care contine o cantitate ridicata de mirtilina – o substanta denumita „insulina vegetala”. Se prepara o infuzie din 1 lingurita frunze uscate, recoltate inainte de coacerea fructelor, oparite cu 200 ml apa clocotita; se beau zilnic 2-3 ceaiuri, indulcite numai cu zaharina, in cura de 40 de zile, cu pauza de 15 zile, dupa care se reia o noua cura. Acidul mirtilcic (mirtilina+neomirtilina) stimuleaza secretia lenta a insulinei si intensifica consumul glucozei din sange. Efecte similare au si fructele de afin precum si pulberea din frunze uscate de afin din care se iau zilnic 3 lingurite tinute 5 minute sub limba dupa care se inghit cu putina apa, intr-un tratament timp de 2 sapamani pe luna. La copiii diabetici se adauga suc de portocale pentru a avea un gust mai placut.

Tecile de fasole maruntite se folosesc sub forma de decoct (1-2 linguri la 250 ml apa) care se fierbe 10-15 minute si se beau 3-4 cani pe zi, avand un puternic efect diuretic si depurativ (curatirea de toxine). Tot din teci se face o extractie concentrata cu 4 linguri puse la macerat peste noapte intr-un litru de apa; in dimineata urmatoare se fierbe pana cand lichidul scade la jumatate si se bea in cursul zilei.

Alte plante utilizate in scaderea glicemiei sunt:

– frunze de anghinare (infuzie din 1 lingurita la 250 ml apa) din care se beau zilnic 2-3 cani intr-o cura de 20-30 de zile, cu pauze egale cu durata curei;

– frunze de dud (1-2 linguri la 200 ml apa), se beau 2-3 cani pe zi;

– frunze de nuc (1 lingurita la 200 ml apa), se beau 2 cani pe zi sau o doza mai concentrata cu 4 linguri la cana din care se iau 3 linguri pe zi;

– radacini de brusture (infuzie din 1 lingura radacini uscate la 250 ml apa) din care se beau 2-3 cani pe zi;

– frunze de urzica vie (infuzie din 1 lingura la 250 ml apa clocotita) din care se beau 2-3 cani pe zi, avand efecte diuretice, hemostatice, antimicrobiene si hipoglicemiante;

– frunze de salvie (infuzie din 2 lingurite la 250 ml apa), din care se beau 2-3 cani pe zi, cu efecte continuare …

Anunțuri

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: