Colesterolul

Posted on 10 Martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , |

Detalii despre colesterol

Tratamentele fitoterapeutice pentru reducerea colesterolului

Se face cu o serie de plante medicinale care au dovedit o mare eficacitate:

v      anghinare (frunze uscate) din care se prepara o infuzie care se bea ½ dimineata, pe stomacul gol iar restul cu 30 minute inainte de mese, dupa care urmeaza repaus la pat, culcat pe partea dreapta;

v      mesteacan (frunze uscate) pentru infuzie concentrata (2 linguri la 250 ml apa) la care se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;

v      papadie (frunze) pentru infuzie din care se beau 2-3 cani pe zi intr-o cura de 2-3 saptamani;

v      patlagina (frunze) pentru infuzie din care se bea cate o lingura la 2 ore.

Reteta autorului: anghinare (frunze), brusture (radacini), fasole (teci), galbenele (flori), mesteacan (frunze), papadie (herba), patlagina (frunze), rostopasca (herba).

Apiterapia

Recomanda toate formele de produse apicole: miere de albine, laptisor de matca, polen, tinctura de propolis.

Regimul alimentar

Implica excluderea alimentelor bogate in grasimi si in colesterol (peste 100 mg la 100 g) sau care afecteaza aparatul cardiovascular: creier, ficat, grasimi animale, galbenus de ou, carne (de porc, vanat, rata, gasca), sardele, conserve, mezeluri grase, cascavaluri, smantana, branzeturi grase, sare ( maxim 5 g/zi), pateuri, maioneze, frisca, zahar alb, prajituri cu creme, nuga, martipan, ciocolata, inghetata, alcooluri, bauturi indulcite cu zahar.

Sunt admise cure de durata cu cruditati si sucuri de legume si fructe bogate in vitamine si minerale, uleiuri vegetale (de floarea soarelui, porumb si, mai ales, de masline cu acizi grasi mononesaturati), carne slaba (de pasare, vitel, peste) preparata prin fierbere, lapte degresat cu max. 1,5% grasime, iaurt, cas, urda, branza dietetica de vaci, paste fainoase, cereale (fulgi de ovaz, grau germinat, orez nedecorticat), otet de mere cu miere de albine, condimente proaspete si 2-3 bulbi de usturoi, seara, care contin cantitati mari de alicina, eficienta in scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale. Dintre fructe sunt preferate coacaze negre, afine, zmeura, lamai, grapefruituri.

Continuare …

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: