Frigiditatea

Posted on 8 martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , |

Defineste o stare speciala a femeilor cu diminuarea sau lipsa totala a apetitului in timpul actului sexual (libidou). Aproximativ 30% dintre femei sufera de aceasta afectiune. Exista frigiditate totala, numita anafrodizie, care consta din lipsa totala a libidoului, la femei care nu participa afectiv si senzual la raportul sexual din diferite motive personale. Mai frecventa este frigiditatea partiala, caracterizata prin existenta placerii sexuale dar fara posibilitatea realizarii orgasmului.

Cauzele frigiditatii sunt legate, in primul rand, de factori neuropsihici, cum ar fi raporturile sexuale inadecvate cu parteneri pentru care nu exista sentimente afective, amintirea brutalitatii in timpul primului contact sexual, eventual viol, neadaptarea psihica datorata unei educatii austere in familie si scoala, teama de sarcina sau de imbolnavire venerica, oboseala fizica, boli de nervi, necazuri din activitatea zilnica. Mai pot interveni diverse tulburari endocrine, unele boli (diabet zaharat, obezitate, intoxicatii acute cu tutun, cafea si produse hipnotice, infectii, inflamatii cronice cu dureri sau leziuni la nivelul aparatuluii genital extern).

Sub aspect fiziologic, libidoul este absent pana la pubertate, scade incepand cu premenopauza, persista dupa instalarea menopauzei la numai 20% dintre femei si dispare la sfarsitul vietii sexuale.

Tratamentele fitoterapeutice

Se fac cu preparate utilizate intern sau extern.

In uz intern sunt recomandate mai multe retete:

v      Infuzie de busuioc din 2 lingurite herba uscata la 500 ml apa fiarta; se infuzeaza acoperit 10 minute, se strecoara si se bea intreaga cantitate in cursul zilei, dupa mesele principale, fiind obligatorie o cana, inainte de culcare.

v      Infuzie din cimbru de cultura (Thymus) sau cimbru de gradina (Satureja) luand 50 g herba proaspata sau uscata la 1 litru apa clocotita; dupa infuzare 5 minute, in vas acoperit, se beau 2 cani pe zi, din care una inainte de culcare, intr-o cura de durata (2-4 luni).

v      Infuzie de salvie cu 3-4 linguri de flori si frunze oparite cu 1 litru apa fiarta; se infuzeaza 5 minte si se beau 3 ceaiuri pe zi, dupa mesele principale, avand efecte in starile de nervozitate, in reglarea circulatiei defectuoase a sangelui si ca antiseptic.

v      Infuzie de rozmarin (20 g flori la 1 litru apa) din care se bea o cana in fiecare seara.

v      Infuzie de sunatoare (20 g la 1 litru apa) din care se bea o cana seara, inainte de culcare.

v      Infuzie din stigmate de sofran (1 g la 1 litru pa) din care se bea continuare …

Reclame

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: