Bolile aparatului genital

Posted on 7 martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , |

Toate afectiunile aparatului genital sunt prea putin destainuite de catre persoanele in cauza si cu mare intarziere, dintr-un sentiment exagerat de pudoare. Evolutia lenta a acestor boli poate eroda starea fizica si psihica a pacientei, iar daca boala avanseaza spre forme grave (chist ovarian sau cancere), se ajunge in faza cand tratamentele devin prea putin eficiente.  

Anexita si metroanexita

Este o inflamatie a uterului, trompelor si ovarelor, cu leziuni mai frecvente pe trompa, provocate de o infectie microbiana (gonococi, stafilococi, streptococi si coli bacili). Se manifesta prin dureri in abdomen si in regiunea salelor, febra, secretie vaginala abundenta si pierderi de sange, mai intense la eforturi de urinare si scaun. Prin recidive frecvente, boala se cronicizeaza cu dureri persistente in bazin, accentuate de frig, oboseala si menstruatii, ducand la tulburari menstruale grave si sterilitate.

In tratamentul naturist intern se recomanda cure cu infuzii sau decocturi din flori de galbenele, soc si musetel, herba de salvie, coada racului, coada soricelului, traista ciobanului, urzica si rostopasca, frunze de nuc, frasin si mur, radacini de tataneasa si cerentel, scoarta de stejar.  

Extern se fac spalaturi zilnice sau la doua zile, cu infuzii din aceleasi specii.  

Vaginita

Reprezinta inflamatia mucoasei vaginale, acuta sau cronica, provocata prin infectarea cu unii germeni banali, gonococi, Trichomonas si cateva micoze. Pacienta simte usturimi, dureri ale vaginului si uneori mancarimi violente. La infectia cu Trichomonas, secretia vaginala este spumoasa, aerata, de culoare galben-verzuie iar la infectia micotica, mai frecvent cu ciupercile Oidium albicans si Candida albicans, secretia vaginala este groasa, fiind insotita de o senzatie de mancarimi (prurit vulvar).

Ca adjuvante in uz extern (spalaturi vaginale si badijonari) si in uz intern, sunt folosite mai frecvent frunzele de stejar, frasin, pelin, salvie si urzica, florile de galbenele, iasomie si nalba-mare, conurile de hamei si radacinile de rachitan. In perioada tratamentului este obligatorie abstinenta sexuala si se aplica la ambii parteneri deoarece barbatul, aparent sanatos, poate fi purtator de germeni cu care ar reinfecta femeia. Pentru prevenirea vaginitei este necesara respectarea riguroasa a regulilor de igiena intima a vietii sexuale. 

Cervicita

Numita si metrita, este localizata in colul uterin. Boala este inregistrata continuare …

Reclame

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: