Boala Alzheimer

Posted on 6 Martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , |

Detalii despre boala Alzheimer

Tratamentele bolii Alzheimer sunt greu de aplicat intrucat nici pana astazi nu exista criterii de mare exactitate pentru diagnosticare. Este necesara o biopsie cerebrala, completata cu studiul unor markeri neurobiologici. Recent a fost elaborata o metoda perfectionata de diagnosticare precoce a B.A. folosind testul Sym-Path, descoperit in Canada de Andree Roberge, prin determinarea cantitativa a unei proteine care este secretata de sistemul nervos simpatic in conditii de stres cronic. Metoda este cu atat mai necesara cu cat se constata imbatranirea populatiei, atat pe glob cat si la nivelul fiecarei tari.

Tratamentele fitoterapeutice

Recomanda retete cu plante medicinale care stimuleaza activitatea cerebrala si protejeaza organismul impotriva evolutiei bolii Alzheimer.

v      Decoct din 40 g frunze uscate de Gingko biloba la 1 litru de apa; se fierbe la foc mic timp de 1 ora, intr-un recipient inchis si se beau 3 cani pe zi, avand efecte protectoare la nivelul celulelor neuro-senzoriale ale creierului si in cazul imbatranirii premature a creierului.

v      Infuzie din 5-10 g frunze uscate de saschiu (Vinca minor) la 500 ml apa clocotita; se infuzeaza 10 minute si se beau 2-3 cesti pe zi. Continutul ridicat de vincamina are efecte de stimulare a facultatilor mentale, de marire a debitului sanguin prin capilarele cerebrale si de oxigerare a tesuturilor irigate cu sange.

v      Infuzie din ceaiul verde cu actiune benefica in tratatarea maladiei Alzheimer avand efect in reducerea continutului de beta-amiloid care genereaza placile senile.

v      Decoct din amestec de 20 g frunze uscate de Gingko + 20 g frunze uscate de saschiu la 1 litru de apa rece; se fierbe 30 minute, se infuzeaza 15 minute si se beau 2-3 cani pe zi pentru stimularea functiilor memoriei degradate.

v      Macerat din 1 lingura frunze + flori + fructe de paducel la 250 ml apa rece care se lasa acoperit timp de 12 ore; se beau 2 cani pe zi in cazuri mai simple de uitare si lapsus.Reteta autorului: Banuti (Belis), Gingko, saschiu (Vinca), rozmarin, busuioc, cicoare, paducel si salvie, cu adaus de Bitter suedez (1 lingurita la cana).

Apiterapia

Recomanda un preparat din miere de albine, propolis si polen, in amestec cu fructe de catina alba.

Regimul alimentar – continuare …

Anunțuri

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: