Tuberculoza

Posted on 4 martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , , |

Detalii despre tuberculoza

Tratamentul fitoterapeutic

In afara tratamentului medical, cu spitalizare, se poate utiliza o terapie naturista complexa, cu rol adjuvant, folosind, in primul rand,  plante medicinale care au proprietati antibiotice, vitaminizante si mineralizante. cu efecte in stoparea si stabilizarea bolii, in distrugerea bacilului Koch si in remineralizarea tesutului conjunctiv,  prin continutul ridicat in acid silicic si potasiu.

Pentru solubilizarea silicatilor se recomanda ca ceaiurile sa fie preparate sub forma de decocturi. Sunt indicate, in acest scop, decocturile cu amestec de coada calului, podbal, troscot, menta, fructe de ienupar, conuri de hamei si rizomi de pir, luate zilnic in cantitati de 3-4 cani de ceai indulcit cu miere sau zahar, timp de 3-6 luni consecutiv.

Pentru completarea necesarului vitaminic, in special in perioada de iarna si de primavara, se vor consuma, zilnic, 2-3 cani cu infuzii din frunze de urzica, salvie si ciubotica-cucului sau fructe de catina-alba, macese, scorus de munte, ienupar, muguri de plop negru si conuri de hamei. Datorita continutului bogat in vitamina C si in complexul B se utilizeaza siropul de hrean  ras, preparat din 1-2 rizomi proaspeti, taiati marunt si macerati in 500 g miere de albine; se consuma 1-2 linguri pe zi, cu 30 minute inainte de mesele de pranz si seara, avand o multitudine de proprietati terapeutice (vitaminizante, antiseptice, antispastice, expectorante, diuretice, stimulatoare si mineralizante, prin continutul ridicat de saruri de fier, calciu, magneziu, potasiu si sodiu).

Cu proprietati mineralizante, tonifiante si cicatrizante sunt indicate decocturile din coada-calului (bogat in siliciu), podbal, troscot, menta, tei, fructe de ienupar, conuri de hamei, rizomi de pir, consumate zilnic in cantitati de 3-4 ceaiuri, indulcite cu miere sau zahar, timp de 3-6 luni consecutiv.

Cu rol hemostatic, antiseptic, depurativ, diuretic, expectorant si fluidifiant al secretiilor bronsice se recomanda decoctul din flori de siminoc, lumanarica si trifoi rosu, frunze de podbal, tuia, salvie si patlagina, herba de plamanarica, coada calului, traista ciobanului si troscot, teci de fasole din care se consuma cate 2-3 ceaiuri pe zi.

Efecte deosebite are tratamentul cu ulei de pin (cate 20 picaturi in putina apa de 3 ori pe zi, cu 20 minute inainte de mesele principale, intr-o cura de 2-3 saptamani pe luna).

La unele popoare se foloseste pasta din petale de trandafir pentru dulceata (100 g), macerata timp de 5 zile in miere de albine (150 g) din care se iau zilnic 3-4 linguri.

Cu foarte bune efecte sunt folosite continuare …

Reclame

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: