Arsurile la stomac (pirozis)

Posted on 3 Martie 2008. Filed under: Proprietati medicinale ale plantelor, fructelor si legumelor | Etichete:, , , , , , , , , |

Sunt afectiuni frecvente la persoane cu prea mult acid gastric. Pot sa apara inca din frageda copilarie atunci cand se consuma, in exces, anumite alimente, in special fructe proaspete cu coaja tare.

Tratamentele terapeutice

Se fac cu:

Infuzie de coada soricelului sau tintaura, la care se adauga cate o lingura de bitter suedez la fiecare cana; se bea un ceai neindulcit, fractionat in 3 reprize, luate cu 30 minute inainte de mese.

Suc din frunze proaspete, spalate si tocate de patlagina  consumat in stare cruda de 3-4 ori pe zi, pana la disparitia arsurilor stomacale.

Regimul alimentar

Pentru o alinare imediata a arsurilor se recomanda sa se consume o bucata de branza grasa fara paine pentru a absorbi acidul gastric in exces. Painea poate produce mai mult acid gastric iar arsurile se inrautatesc. In plus, se pot consuma lapte, suc de cartofi cruzi, fulgi de ovaz si un varf de cutit de carbune din lemn de tei.

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: